Een eigen site met behulp van WordPress

De presentatie van 8 december 2022:
Voeger was het maken van een eigen website een hobby op zich, men kon alleen “handmatig” met HTML-commando’s en wat knip-en-plak-werk iets leuks in elkaar zetten.
Tegenwoordig kan iedereen hiervoor de gratis (open source) software van WordPress gebruiken dat verreweg het meest gebruikte systeem (CMS) voor het bouwen en onderhouden van websites is. Ook kan men op een eenvoudige manier complexere sites, zoals webshops maken en gebruiken.
In het Computercafé laten we zien hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn.

Link naar de presentatie

** Omdat er nog vele open eindjes over bleven heeft Piet onderstaande opmerking bijgevoegd:
“Tijdens het Computercafé over websites maken met WordPress is gebleken dat meerdere van de aanwezigen de verantwoordelijkheid hebben voor het bijhouden van een website van een vereniging. De bijeenkomst was gericht op gebruikers die overwegen om te gaan beginnen en is daarom voor de bovengenoemde mensen maar beperkt interessant. Er zijn vele vragen blijven liggen. Wij willen die graag inventariseren. De inhoud en de omvang van de inventarisatie kunnen er toe leiden dat we moeten overwegen om een verder gaande bijeenkomst te organiseren. Wilt u uw eventuele vragen aan ons opsturen ?”

Marian Holla stuurde nog een paar tips over vragen die nog onbeantwoord waren gebleven:
— Het geschikt maken van foto(-formaat) voor websites kan prima met het gratis programma FastStone. Om hier mee te kunnen werken hebben wijzelf een cursus van 4 lessen.
— Voor het bewerken van video’s bestaan er voor vrijwel ieder platform gratis applicaties. Binnen Windows 11 is dit bij voorbeeld de app ClipChamp: gratis te installeren via de app “Video-editor”. Zie https://youtu.be/AMH38LNONoU