Computercafé

Samen met Bibliotheek Dommeldal organiseert SeniorWeb Nuenen in de maanden oktober/november en februari/maart iedere donderdagochtend een Computercafé in het cursuslokaal van de bibliotheek.
Onder het genot van een kopje koffie luistert u naar een specialist die u een inleiding geeft op een bepaald onderwerp. Daarna krijgt u de gelegenheid om op een van de computers te oefenen en/of vragen te stellen.

Indien daar belangstelling voor bestaat, kan SeniorWeb Nuenen of Bibliotheek Dommeldal over het besproken onderwerp later een meer uitgebreide workshop of cursus organiseren.

Voor entree plus koffie / thee betaalt u € 5,-

Dagprogramma:

Inloop + Koffie            v.a. 9:00 uur
Presentatie deel 1      09:30 – 10:30
Koffie/Thee                 10:30 – 10:45
Presentatie deel 2     10:45 – 11:30
Uitloop                        11:30 – 12:00

Entree via de  hoofdingang van de bibliotheek, Jhr. Hugo van Berckellaan.

Agenda Computercafé Nuenen:
De agenda voor het komende seizoen wordt in september gepubliceerd. Om u een indruk te geven van wat u mag verwachten onderstaand de agenda van het huidige seizoen.

02 november :    Online fraude
09 november :    AI wat is het? Wat gaan wij ervan merken?
16 november :    AI, wat kun je er nu al zelf mee doen?
23 november :    Powerpoint, daarmee kan veel meer dan je denkt

30 november :    Maak en host je eigen website met Wix
07 december :    Werken in een cloudomgevingDonderdag 02 november: Online fraude

Of je wilt of niet, meer en meer zaken moeten we nu digitaal regelen. Tegelijk zijn er steeds meer hackers actief, en worden die ook steeds geraffineerder om informatie en geld van jou te stelen.
Hoe kun je je daar tegen beschermen.Donderdag 09 november: AI wat is het? Wat gaan wij ervan merken?

De bibliotheken hebben in november, Artificial Intelligence als thema. In deze eerste presentatie wordt AI in vogelvlucht behandeld.
Wat is het eigenlijk? Hoe werkt het? Wat gaan wij op kortere en langere termijn van merken?Donderdag 16 november: AI, wat kun je er nu al zelf mee doen?

In deze presentatie gaan we interactief met AI spelen, met tools zoals ChatGPT, Midyourney, Bard etc.Donderdag 23 november : Powerpoint, daarmee kan veel meer dan je denkt


Dit wordt een interactieve presentatie waarbij de basis commando’s van Powerpoint worden behandeld, maar daarnaast worden ook features gepresenteerd waarvan je waarschijnlijk geen idee had, dat ook direct in Powerpoint mogelijk is.Donderdag 30 november : Maak en host je eigen website met Wix

Wix is op dit moment een van de populairste alternatieven voor WordPress, om snel en eenvoudig je eigen website te bouwen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om die website ook nog eens gratis te hosten.
In dit Computercafé gaan we precies dat doen.

Het Computercafé leert u hoe hier de eerste stappen mee te maken.Donderdag 07 december : Werken in een cloudomgeving


In dit Computercafé wordt uitgelegd wat de voordelen zijn van het werken in een cloud omgeving.
De voor- en nadelen van verschillende aanbieders komen aan bod en we gaan zelf aan de slag in de Google workspace cloud omgeving.


U kunt de vorige presentaties hier terugzien


Een samenwerking tussen:

     

 

 

Voor actuele informatie over data en inhoud van de onderwerpen zie ook:

•   Berichten in de pers
•   Nieuwsbrief van Bibliotheek Dommeldal