Nieuwsbrief januari 2022

Update huidige situatie

Het najaar van 2021 was met inachtneming van de 1,5 meter regels en dus met een beperkt aantal cursisten goed verlopen, zodat we begin december weer plannen voor een nieuwe serie cursussen in 2022 durfden te maken. Helaas werden deze (optimistische) plannen door de lockdown al heel snel onderuit gehaald.

Resultaat was: lopende cursussen meteen afbreken en ingeplande cursussen tot nader order uitstellen. Het wachten is nu hoe de corona-situatie zich ontwikkelt. Op het moment dat we weer mogen beginnen zullen eerst de afgebroken cursussen afgerond worden en pas daarna komen de nieuwe cursussen aan bod.

Wanneer dat zo ver is blijft minstens tot half januari onzeker, zodra hierover nieuws is laten we u dat per nieuwsbrief weten.

Nieuwe Windows cursussen

Gebleken was dat de Windows Beginnerscursus niet helemaal aansloot op de behoeften van alle cursisten. Vooral voor echte beginners of mensen die de eerste stappen op de Klik & Tik cursus gemaakt hadden, was deze cursus wat te hoog gegrepen.

Daarom is er nu gekozen voor een Windows-Start en een Windows-Basis, ze komen dus in de plaats van de “oude” Windows-Beginners cursus. Hiermee komt ook de cursus Orde op de PC te vervallen, deze stof wordt in beide nieuwe cursussen opgenomen.

Planning

In de inmiddels achterhaalde planning was in de week Van 17 januari de start opgenomen van een nieuwe cursusreeks met:

iPad Basiscursus
Android Basiscursus
Windows 10 Startcursus
MAC-cursus
Fotobewerking FastStone
Fotoalbums maken
Klik & Tik

Het wachten is nu op nieuwe signalen vanuit de overheid over het al of niet verlengen van de lockdown.

We hopen dat we u snel een positiever bericht te kunnen sturen over het hervatten van de cursussen en het weer openstellen van de helpdesk, voorlopig blijven we dus nog in lockdown.

Blijf in de tussentijd voorzichtig zodat we u op een later moment in goede gezondheid in ons lokaal kunnen ontvangen.