Nieuwe cursussen – maart 2022

Het voorjaarsseizoen is met onze open dag wat aarzelend van start gegaan, Corona en het wat heftige weer zullen daar zeker debet aan geweest zijn. Toch kunnen we na de carnavalsvakantie weer een hele reeks cursussen van start laten gaan. Mede doordat de coronamaatregelen zijn komen te vervallen is er nog plaats voor extra cursisten. Het maximaal aantal cursisten kunnen we namelijk verhogen naar 8 cursisten.

Ingeplande cursussen waarop nog ingeschreven kan worden zijn:

WERKEN met de E-OVERHEID – 4 lessen, start op maandag 7 maart om 9.00 uur (door overheidssubsidie gratis)

Overal is tegenwoordig een DigiD-code nodig. In deze cursus leert u niet alleen een DigiD aan te vragen, maar vooral wat u er allemaal mee kunt bij de gemeentelijke overheid en andere dienstverleners.

iPAD BASISCURSUS – 6 lessen, start op maandag 7 maart om 11.00 uur

In deze cursus leert u met een Apple iPad om te gaan: wat kunt u er allemaal mee, hoe bedient u hem en wat zijn de belangrijkste programma’s (apps)?

ANDROID SMARTPHONE Basis – 5 lessen, start op dinsdag 8 maart om 9.00 uur

U leert in deze cursus om te gaan met uw smartphone: het apparaat goed instellen en bedienen, het toetsenbord gebruiken, bellen en berichten versturen met Whatsapp.

Windows 10 START – 5 lessen, start op woensdag 9 maart om 9.00 uur

Leer uw Windows computer kennen vanaf het eerste begin. Deze cursus is bedoeld voor beginners of mensen die de Klik & Tik cursus gedaan hebben en toe zijn aan het zelfstandig werken op de computer.

FOTOBEWERKING met FASTSTONE – 4 lessen, start op woensdag 10 maart om 9.00 uur

Fotobewerking met het gratis programma FastStone. Dit programma  biedt volop mogelijkheden voor het ordenen van uw foto’s en het uitvoeren van bewerkingen zoals rechtzetten, roteren, bijsnijden, belichting aanpassen, retoucheren, etc.

FOTOALBUMS maken en bestellen – 5 lessen, start op woensdag 10 maart om 11.00 uur

U leert hoe u van uw eigen foto’s een prachtig fotoalbum kunt maken. U werkt met het programma Albelli en kiest het soort album, selecteert foto’s, plaatst deze in het album en past allerlei zaken aan zoals indeling, achtergronden en teksten.

KLIK en TIK – 6 lessen, start op vrijdag 11 maart om 9.00 uur (door overheidssubsidie gratis)

Iedere cursist maakt hier op eigen tempo en niveau kennis met de computer. Door de individuele begeleiding raakt men vertrouwd er mee vertrouwd en gaat hem waarderen.

U kunt nog voor deze cursussen inschrijven via onze website www.seniorweb-nuenen.nl/inschrijfformulier/ , via een inschrijfformulier in het lokaal of telefonisch bij Mw. Mart Lokker, 040-2840219 (liefst tussen 17.00 en 18.00 uur)